Hoe word je digitaal toegankelijk

Vanaf september 2020 moeten alle online overheidsdiensten digitaal toegankelijk zijn. In de praktijk is het voldoen aan de vastgelegde normen nog best een uitdaging. Met onze software voldoe je gemakkelijk aan deze snel veranderende normen en onze experts staan voor je klaar om jouw websites, applicaties en pdf-bestanden WCAG-proof te maken.

Foto ban mensen aan het werk in ons kantoor

Wat zijn WCAG?

WCAG staat voor “Web Content Accessibility Guidelines”. De WCAG normen zijn opgesteld om websites en digitale inhoud toegankelijk te maken voor mensen met beperkingen, zoals visuele, auditieve, motorische of cognitieve beperkingen. Door het toepassen van de normen binnen de WCAG zorg je voor inclusiviteit en een betere gebruikerservaring voor iedereen.

Waar moet een overheidsinstelling aan voldoen?

Sinds 2020 is het verplicht om als organisatie een toegankelijkheidsverklaring te vermelden op je website. Hierin geef je aan in hoeverre jouw website of applicatie voldoet aan de WCAG normen. Daarnaast vermeld je ook de maatregelen die je neemt om de toegankelijkheid te verbeteren voor de gebruikers.

Toegankelijke websites en applicaties

De content en techniek van een website zijn onderdelen die een belangrijk verschil maken voor bezoekers met beperking. Om deze doelgroep zo goed als mogelijk te bedienen kun je zelf eenvoudig een aantal technieken en functies toepassen op jouw website of applicatie. Hierbij kan je denken aan alt-tags, kleurcontrast, grayscale, toetsenbordnavigatie, autocomplete en een voorleesfunctie.

Toegankelijke pdf-bestanden

Standaard pdf-bestanden zijn meestal niet toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Met een screenreader zorg je ervoor dat documenten voldoen aan de WCAG. Onze developers creëren code en structuur die informatie geven aan de screenreader. Met de software van Atabix zorg je ervoor dat iedereen toegang heeft tot belangrijke documenten.

Wij maken jouw visie op digitale toegankelijkheid mogelijk

Met ruim 25 jaar aan ervaring staat ons WCAG team voor jou klaar. Onze in-house experts zijn op de hoogte van alle veranderingen rondom de WCAG en digitale toegankelijkheid. Optimaliseer de gebruikerservaring op jouw website en in jouw applicaties. Word WCAG-proof met Atabix.

Atabix Zaaksysteem
Voordelen

Voordelen van
digitaal toegankelijk zijn

Geef jouw bezoekers de ervaring die ze verdienen en creëer als overheidsinstantie efficiëntie.

Voor de beheerder

Betere bedienbaarheid van jouw doelgroep

Hogere tevredenheid

Lagere belasting van de helpdesk

Kostenbesparend

Voor de gebruiker

Vindbaarheid: jouw website wordt beter geïndexeerd door de zoekmachine

Tevredenheid: geen frustraties of irritaties bij het regelen van online zaken

Tijdbesparing: geen KCC nodig om zaken te regelen

Inclusiviteit: Bezoekers voelen zich welkom bij jouw organisatie

Atabix

Wij maken jouw visie op digitale toegankelijkheid mogelijk

Met ruim 25 jaar aan ervaring staat ons WCAG team voor jou klaar. Onze in-house experts zijn op de hoogte van alle veranderingen rondom de WCAG en digitale toegankelijkheid. Optimaliseer de gebruikerservaring op jouw website en in jouw applicaties. Word WCAG-proof met Atabix.

150
Consultants, softwareontwikkelaars, designers en strategen.
25+
Jaar ervaring op de overheidsmarkt
Foto van 2 personen in overleg

Zit jij met een uitdaging? We helpen je graag op weg naar de oplossing.

Vraag vrijblijvend een live demo aan. Eén van onze experts laat je het platform zien en beantwoordt al je vragen.

Kantoorfoto van onze werknemers in een meeting