Atabix Zaakgericht werken

Eenvoudig zaken afhandelen, van creatie tot archivering
Kantoorfoto van onze werknemers

Ontdek de mogelijkheden van Atabix Zaakgericht Werken voor jouw organisatie.

Vraag vrijblijvend een live demo aan. Eén van onze experts laat je het platform zien en beantwoordt al je vragen.

Kantoorfoto van onze werknemers in een meeting

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je meer weten over de mogelijkheden van Atabix Zaakgericht Werken? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Wat is zaakgericht werken?

Bij zaakgericht werken wordt het werk georganiseerd rondom zaken of dossiers, waar voorheen de focus vaak lag op taken en processen. Elke zaak wordt afzonderlijk behandeld met een eigen dossier waarin alle informatie, communicatie en documentatie wordt opgeslagen. Dit zorgt voor een transparante manier van werken en zorgt ervoor dat de interne en externe communicatie richting de burger beter verloopt.

Wat is een zaak?

Binnen de overheid zijn er verschillende vormen van een zaak. Dit hangt af van het type instantie of de gemeente. Een zaak kan een verzoek, aanvraag of proces zijn, zoals vergunningaanvragen, bezwaarschriften, subsidieaanvragen, juridische procedures of klachten.

Waarom zaakgericht werken?

Zaakgericht werken brengt een aantal voordelen met zich mee. Het verbetert efficiëntie en samenwerking en het verhoogt transparantie en klantgerichtheid. Het draagt bij aan de digitalisering en automatisering van processen wat uiteindelijk leidt tot tijd- en kostenbesparing. Zaakgericht werken standaardiseert processen en vermindert de kans op menselijke fouten.

De voordelen van zaakgericht werken

Voorkom versnipperde informatie

Zaakgericht werken stimuleert veilige, gecentraliseerde opslag van gegevens en documenten in digitale dossiers. Zo blijft alle relevante informatie bij elkaar en hoef je niet te zoeken in verschillende dossiers.

Creëer overzicht in je processen

Zaken worden behandeld als gestructureerde processen met duidelijke stappen, verantwoordelijkheden en taken. Dit helpt bij het stroomlijnen en versnellen van de afhandeling. Binnen Atabix Zaaksysteem creëer je zelf een helder overzicht zonder code.

Krijg inzicht in de voortgang van je zaken

Door real-time monitoring en duidelijke rapportage van zaakstatussen houd je gemakkelijk de voortgang van elke zaak in de gaten.

Bespaar op tijd en kosten

Zaakgericht werken standaardiseert processen. Zo hoef je geen dubbel werk te doen. Dat bespaart tijd en geld en vermindert de kans op menselijke fouten.

Meer klant- of burgergerichtheid

De nadruk van zaakgericht werken ligt op het dienen van de behoeften van klanten, burgers of belanghebbenden. Zij worden automatisch op hoogte gesteld van de voortgang van hun zaak via Atabix Mijn Portaal.

Geen onduidelijke verantwoordelijkheden meer

Duidelijk toegewezen verantwoordelijkheden en transparantie in het proces. Voor zowel interne als externe behandelaars of betrokkenen.

Centrale opslag van documenten met een retentiebeleid

Veilige centrale opslag en beheer van alle relevante documenten. Door een instelbaar retentiebeleid worden documenten nooit langer bewaard dan nodig.