Zaakgericht werken

Met zaakgericht werken handel je als bedrijf of overheidsinstantie efficiënt en gestructureerd individuele zaken af. Houd overzicht gedurende de gehele levenscyclus, van creatie tot afsluiting.

Een greep uit onze klanten:
graphic

Onze oplossing: Atabix Zaakgericht Werken

Met Atabix Zaakgericht Werken maak je gebruik van één of meerdere gestandaardiseerde producten die naadloos op elkaar aansluiten.

lees meer over zaakgericht werken.

Atabix Zaaksysteem icoon

Atabix Zaaksysteem

Snel, veilig en digitaal alle processen afhandelen, van aanvraag tot en met archivering. Processen die je zelf bedenkt, bouwt en beheert zonder enige technische kennis. Je hebt dus zelf de regie.

Bekijk Zaaksysteem
Atabix Digitale Formulieren icoon

Atabix Digitale Formulieren

Richt zelf eenvoudig webformulieren in. Volledig WCAG-Proof, in je eigen huisstijl.

Bekijk Digitale Formulieren
Atabix MijnPortaal icoon

Atabix MijnPortaal

Razendsnelle communicatie tussen overheden en burgers of bedrijven in een veilige en afgesloten omgeving.

Bekijk MijnPortaal

Ontdek de mogelijkheden van Atabix Zaakgericht Werken
voor jouw organisatie.

Vraag vrijblijvend een live demo aan. Eén van onze experts laat je het platform zien en beantwoordt al je vragen.

Wat is zaakgericht werken?

Bij zaakgericht werken wordt het werk georganiseerd rondom zaken of dossiers, waar voorheen de focus vaak lag op taken en processen. Elke zaak wordt afzonderlijk behandeld met een eigen dossier waarin alle informatie, communicatie en documentatie wordt opgeslagen. Dit zorgt voor een transparante manier van werken en zorgt dat zowel de interne als externe communicatie richting de burger beter verloopt.

Wat is een zaak?

Binnen de overheid zijn er verschillende vormen van een zaak. Dit hangt af van het type instantie of de gemeente. Een zaak kan een verzoek, aanvraag of proces zijn, zoals vergunningaanvragen, bezwaarschriften, subsidieaanvragen, juridische procedures of klachten.

Waarom zaakgericht werken?

Zaakgericht werken brengt een aantal voordelen met zich mee. Het verbetert efficiëntie en samenwerking en verhoogt transparantie en klantgerichtheid. Het draagt bij aan de digitalisering en automatisering van processen wat uiteindelijk leidt naar tijd- en kostenbesparing. Zaakgericht werken standaardiseert processen en vermindert kans op menselijke fouten.

De voordelen van zaakgericht werken

  • icoonVoorkom versnipperde informatieZaakgericht werken stimuleert veilige, gecentraliseerde opslag van gegevens en documenten in digitale dossiers. Zo blijft alle relevante informatie bij elkaar en hoef je niet te zoeken in verschillende dossiers.
  • icoonCreëer overzicht in je processenZaken worden behandeld als gestructureerde processen met duidelijke stappen, verantwoordelijkheden en taken. Dit helpt bij het stroomlijnen en versnellen van de afhandeling. Binnen Atabix Zaaksysteem creëer je zelf een helder overzicht zonder code.
  • icoonKrijg inzicht in de voortgang van je zakenDoor real-time monitoring en duidelijke rapportage van zaakstatussen houd je gemakkelijk de voortgang van elke zaak in de gaten.
  • icoonBespaar op tijd en kostenZaakgericht werken standaardiseert processen. Zo hoef je geen dubbel werk te doen. Dat bespaart tijd en geld en vermindert de kans op menselijke fouten.
  • icoonMeer klant- of burgergerichtheidDe nadruk van zaakgericht werken ligt op het dienen van de behoeften van klanten, burgers of belanghebbenden. Zij worden automatisch op hoogte gesteld van de voortgang van hun zaak via Atabix MijnPortaal.
  • icoonGeen onduidelijke verantwoordelijkheden meerDuidelijk toegewezen verantwoordelijkheden en transparantie in het proces. Voor zowel interne als externe behandelaars.
  • icoonCentrale opslag van documenten met een retentiebeleidVeilige opslag en beheer van alle relevante documenten. Door een instelbaar retentiebeleid worden documenten nooit langer bewaard dan nodig.

Ontdek de mogelijkheden van Atabix Zaakgericht Werken
voor jouw organisatie

Vraag vrijblijvend een live demo aan. Eén van onze experts laat je het platform zien en beantwoordt al je vragen.